Каним ученици от цялата страна, които обичат птиците или са участвали в уроците за малкия креслив орел с нас, да се включат в конкурса за рисунка „Земите и горите на орела“.

Нарисувайте малък креслив орел в естествената му среда – в короната на дърво, където свива гнездо и отглежда малките си, в просторните поля, където се храни, или в небето, в което можем да зърнем красивия му полет. Използвайте хартия, платно или компютърна програма. Нарисувайте го с моливи, флумастери, пастели, водни или маслени бои. Имате свободата да го изобразите както го виждате и по който начин ви харесва. Участвайте в конкурса и спечелете награди!

Крайният срок за изпращане на творбите е 8 октомври. Жури ще определи най-добрите творби в категориите I–IV клас, V–VII клас и VIII–XII клас, а победителите ще обявим на 15 октомври на страницата на конкурса. Първите трима, отличени във всяка възрастова група, ще получат награди, а техните творби ще станат част от календара на проекта „Земите и горите на орела“ за 2022 година, който ще се разпространява в цялата страна. Всички получени произведения ще публикуваме на Фейсбук страницата на проекта.

Ако искате да се включите в нашите усилия за опазване на малкия креслив орел и да помогнете повече хора да научат за него, изпратете снимка на рисунките на адрес l.varbeva@iag.bg и t.dimitrova@dpshumen.bg, заедно с трите имена на автора, адрес, телефон за връзка, град, училище и клас.

След приключване работата на журито класираните на първите места трябва да изпратят оригиналните рисунки на адрес: Изпълнителна агенция по горите, град София, булевард „Христо Ботев“ 55, за Любка Върбева.