Вече са ясни победителите в конкурса за рисунка „Горите и земите на орела“ организиран от ИАГ, БДЗП и СИДП. Членовете на журито признаха, че са били изключително затруднени в избора си, защото участниците са вложили много труд и талант, за да предадат своя поглед към живота на малките кресливи орли и тяхната естествена среда.

Споделяме с вас наградените рисунки и техните автори.

Във възрастовата категория 1–4 клас на първите три места се нареждат:

  1. Ангела И., 4 клас, София
  2. Адриана Р., 10 г., гр. Шумен
  3. Йоана Г., 1 клас, гр. Каварна

При средношколците от 5–7 клас награди ще получат:

  1. Стела Б., 7 клас, гр. Пазарджик
  2. Стефан С., 11 години, гр. Шумен
  3. Мари-Изабел Б., 13 г., гр. Шумен

Гимназистите, макар и най-малко като участници в конкурса, също се представиха достойно и трима от тях бяха отличени от журито:

  1. Благовеста Б., 18 г., Благоевград
  2. Михаил М., гр. Шумен, 8б клас
  3. Марина С., 11ж клас, София

БДЗП и ИАГ ще раздадат още над 30 поощрителни награди, които не бяха предвидени по регламент, вдъхновени от таланта и ентусиазма на участниците.

Необходимо е всички отличени рисунки да бъдат изпратени в оригинал на адрес: Изпълнителна агенция по горите, град София, булевард „Христо Ботев“ 55, за Любка Върбева. Творбите ще станат част от календар за 2022 година, който ще се разпространява в страната.

Организаторите на конкурса „Земите и горите на орела“ благодарят на всички малки и големи деца, техните учители и родители за изпратените рисунки. Изказваме благодарности и на преподавателите от българските училища в Словакия и Шотландия, които бяха сред най-активните участници.

Надяваме се, че скоро отново ще имаме възможност да работим задено с даровитите деца на България.