От здравето на горите зависи и здравето на хората. Горите са тези, които осигуряват условията за нашия живот – от чист въздух, чиста вода, чиста храна до лекарства и пространство за отдих.

По случай Международния ден на горите – 21 март и тазгодишната тема „Възстановяване на горите: път към здраве и благополучие“, Организацията на ООН по прехрана и земеделие ви кани да направите снимка на най-близкото дърво до вашия дом, което ви носи радост и ви кара да се чувствате добре. Това може да е всяко дърво, което се грижи по някакъв начин за вашето благосъстояние: дава вкусни плодове, или има кора или листа, които могат да се използват в традиционната медицина, или може би това е дърво, което сте обичали да катерите като дете или което просто ви радва с красивите си листа или цветове.

Изпратете ни снимка, кажете ни защо сте избрали това дърво и можете да спечелите таблет!

Краен срок за участие: 12 март 2021 г.

Снимките ще бъдат оценявани в три възрастови категории, като наградата за всяка една от тях ще бъде таблет:

  • Деца от 6 до 14 години;
  • Младежи на възраст от 15 до 24 години;
  • Възрастни над 24 години.

За да се включите в състезанието, просто следвайте тези три стъпки:

  1. Направете снимка на своето любимо и най-близко до дома ви дърво;
  2. Попълнете онлайн формуляра за участие и опишете защо сте избрали точно това дърво;
  3. Не забравяйте да публикувате снимката си в социалните медии, като използвате хаштага на Международния ден на горите: #IntlForestDay.

Победителите ще бъдат обявени на Международния ден на горите – 21 март.

Участниците на възраст под 18 години трябва да имат съгласието на своя родител или настойник. Може да намерите пълните правила и условия на конкурса тук.